Les visites al barri d’associacions en defensa del patrimoni cultural se celebren fins el 2 de novembre.
Cabanyal Portes Obertes arranca la seua XII edició amb la visita al barri de representants d’associacions de defensa del patrimoni cultural. Aquestes entitats celebren aquest cap de setmana a València la XII Trobada d’Associacions de Defensa del Patrimoni Cultural coincidint amb el citat certamen. Entre les activitats programades ressalta la presentació del documental ‘Abril al Cabanyal. Crònica viva d’una resistència’, de Sergi Tarín, el 30 d’octubre a les 20.00 hores a l’Ateneu Marítim.
Els representants d’aquests col·lectius participaran en una visita guiada pel barri del Cabanyal per «conèixer la seua realitat i el seu valor patrimonial», així com les seues «possibilitats de futur», segons ha informat la Plataforma Salvem El Cabanyal.
Quinze cases del barri obriran les seues portes per a mostrar una exposició on s’arrepleguen els setze anys «de resistència del veïnat» d’aquesta zona de la ciutat de València enfront del desenvolupament del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (Pepri) del Cabanyal i la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez fins a la mar a través d’aquest entorn.
Així, es mostraran «les accions al carrer, els processos judicials, els suports rebuts i la repercussió internacional del conflicte, al costat de la memòria gràfica del que va ser i del que és el Cabanyal». A més, s’oferirà «una mirada a les possibilitats de futur i la utilització de l’art com instrument de lluita, amb mostres de les obres exposades en anteriors edicions de Portes Obertes», Ací tindran «especial atenció les exposicions monogràfiques dedicades a Agustí Centelles, Josep Renau i el llibre Benvinguts al Cabanyal».
D’altra banda, ha indicat que les iniciatives de Cabanyal Portes Obertes «no es limiten a l’exposició a les cases» sinó que «com altres anys» es completen amb «sessions de cinema, teatre i música». Enguany s’ha programat «un complet cicle de cinema sobre les accions de la plataforma, les actuacions teatrals del grup Francachela, els concerts de la Coral l’Horta del barri de Sant Marcel·lí, el xou de Carles Enguix, una Nit d’Albaes amb la versadora Maria Fullana, i la presentació del llibre ‘La Ciutat pervertida’, de Josepa Cucó.
Salvem El Cabanyal ha ressaltat, igualment, la presentació del documental ‘Abril al Cabanyal. Crònica viva d’una resistència’, de Sergi Tarín, el 30 d’octubre a les 20.00 hores a l’Ateneu Marítim, així com la seua projecció a l’Escorxador del barri.