A data 4 de agost, a la 8a reunió de la taula negociadora, CCOO, UGT, USO i STC han arribat a un acord amb la direcció d’Indra afectant 1750 treballadors, dins el marc de l’ERO iniciat el passat 25 de juny.
CGT ha defensat des del començament del procés, de la mateixa manera que la resta de sindicats de la mesa, que no havia causes per aquest ERO, i vam oferir dins el procés de negociació un pla de baixes exclusivament voluntàries. En aquesta última reunió s’ha consumat la ruptura per part de CCOO, UGT, USO i STC acceptant les causes, i admetent acomiadaments forçosos amb indemnitzacions per sota d’un acomiadament improcedent. És curiós que la xifra final de baixes sigui la mateixa que números mitjans de comunicació ja van informar al maig-juny:
http://www.europapress.es/economia/noticia-indra-prepara-ere-podria-afectar-cerca-1500-trabajadores-espana-20150618114058.html
Considerem que aquest model de sindicalisme és nociu per als treballadors. Un cop més s’han prioritzat interessos partidistes a la defensa dels llocs de treball i de les seves condicions laborals. CGT considera que aquest pacte aprofundeix en un model de precarietat en què tots sortirem perdent.
Des d’aquest moment es posa en marxa l’estructura jurídica de CGT per interposar una demanda col·lectiva. Aquest procés és d’àmbit superior, cobrint a tota la plantilla afectada pel procés d’ERO, i paralitza tots els processos que de manera individual es vulguin interposar. Un cop finalitzat aquest procés col·lectiu i arribat el cas, els treballadors disposaran de 20 dies per interposar la seva demanda individual.
CGT INDRA SISTEMES – CGT INDRA BARCELONA
Per ampliar informació podeu contactar amb:
Daniel Alzueta – 615 89 99 65
Secretari General CGT a Indra Sistemas
Carlos Jordana – 636 94 55 99
Secretari General CGT a Indra Sistemas – Barcelona
La CGT SÍ que diu NO a l’ERO d’Indra
CCOO, UGT, USO i STC han subscrit una proposta en la Taula de Negociació en la qual obren la porta als acomiadaments forçosos i no voluntaris, en contra del que havíem mantingut tots els sindicats fins ara.
Aquesta ruptura i canvi de criteri per part d’aquests 4 sindicats no ho recolzarem des de la CGT, que seguim en la nostra línia de no reconèixer causes, per la qual cosa no hi ha excedent de plantilla. (Els economistes de tots els sindicats han reconegut en la taula de negociació que no existien aquestes causes).
L’empresa es va comprometre a contestar en la reunió del dimarts 4 d’agost les diferents mesures plantejades en la proposta d’aquests sindicats. Us informarem de l’esdevenir durant el transcurs d’aquesta cita.
La perillositat d’acceptar pot comportar l’aplicació, quan l’empresa vulgui, de l’article 41 del ET referent a les modificacions substancials de les condicions de treball. Preparem-nos que això no acaba aquí, perquè l’empresa en l’última reunió va assegurar que no anava a acceptar limitar aquesta possibilitat en el possible acord.
Tot té pinta que el dimarts es pegarà carpetada amb acord entre l’empresa i els sindicats referenciats a dalt. Si així anés, estudiarem interposar una possible demanda d’impugnació per la nostra banda.
A continuació adjuntem alguns enllaços que poden indicar perquè alguns són més proclius a signar ERO’s:
http://economia.elpais.com/economia/2015/02/14/actualidad/1423938270_767963.html
També podem afegir alguns arguments que qüestionen les causes del ERO:
«Eliminat l’efecte d’estacionalitat, l’increment subjacent de les vendes és del 2%. Les vendes a Espanya van augmentar un 7%, accelerant el seu creixement respecte al primer trimestre (+5%) i ja registren quatre trimestres consecutius de creixement. L’augment del segon trimestre va ser del 8%.» (Fernando Abril-Martorell)
«Els analistes han rebut els comptes de l’empresa pilotada per Fernando Abril-Martorell amb crítiques. “L’agressiu procés de reconeixement de sobrecostos i de provisions per correcció de valor que l’empresa està executant, distorsiona qualsevol comparativa. No obstant això deixant de costat els aspectes extraordinaris, l’evolució operativa tampoc evoluciona positivament”, assenyala Beka Finance. “Indra segueix sent una aposta de reestructuració, però l’entorn operatiu sectorial a curt termini segueix sent complicat”, afegeix.» (http://cincodias.com/cincodias/2015/07/31/mercados/1438334594_364733.html)
«A Societe Generale apunten que les properes eleccions generals poden suposar retards en alguns contractes, a més de que la reestructuració de la plantilla pot minvar la productivitat (http://www.finanzas.com/noticias/empresas/20150731/indra-hunde-bolsa-tras-3205255.html)
Secció Sindical CGT Indra Madrid
http://stopereindra.blogspot.com.es/2015/08/la-cgt-si-dice-no-al-ere.html
Més informació: