El sindicat exigeix, a més, responsables: no anem a admetre “zero responsables” per un forat de 1300 milions d’euros, i anem a exigir que les conseqüències econòmiques d’un ERO manifestament il·legal, les assumisca qui el va provocar.
CGT no pot acceptar que, davant els seriosos indicis de responsabilitat penal dels gestors del PP, no existisquen avanços significatius en la recerca penal, i torna a recordar-li al Consell que done explicacions sobre la seua falta de personació en un dels casos més greus de corrupció.
El Consell segueix sense donar resposta a la nostra sol·licitud de personació en la via penal, en un procés que no avança, malgrat que la Comissió Liquidadora, que va ser nomenada pel nou Consell fa ja més d’un any i mig, ha tingut oportunitat, presumiblement, de comprovar i aportar proves de les irregularitats comeses, al Jutjat que instrueix la causa penal.
CGT va denunciar en 2014 davant la Fiscalia Anticorrupció l’evidència de múltiples indicis de delicte en la gestió de RTVV. En aquests moments, CGT estudia i valora la seua possible personació, malgrat el notable esforç econòmic que açò suposa per a la nostra organització sindical que es finança amb les quotes de la seua afiliació -precisament amb la finalitat de mantenir la nostra independència del poder polític-. Arribat el cas, CGT plantejarà el finançament de la personació a través de crowdfunding o qualsevol altre mitjà que faça viable l’exigència de responsabilitats.
Per la seua banda, CGT ha traslladat al Secretari Autonòmic de Comunicació, José Mª Vidal, representant designat pel Consell, en una reunió mantinguda ahir, que el sindicat plantejarà en breu l’ampliació de la demanda interposada en l’Audiència Nacional contra l’ ERO d’extinció de RTVV, contra la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació, i defensarà l’existència d’una successió d’empreses, ja que la nova entitat es va a servir per al seu funcionament dels recursos de l’extinta RTVV.
Crida l’atenció que siguen els recursos humans de RTVV el que no es vulga assumir com a part de la nova Corporació.
CGT ha reiterat que la demanda de nul·litat de l’ERO té moltes possibilitats de prosperar, com així ho han manifestat diversos juristes de reconegut prestigi, i ha tornat a instar al Consell a fer un esforç per a aconseguir un acord en seu judicial. El sindicat ha tornat a posar damunt la taula el risc que assumeixen el Consell i els grups parlamentaris que una sentència de nul·litat arruïne i faça inviable la possibilitat d’engegar la nova televisió i ràdio públiques.
Cal recordar al Consell i als grups parlamentaris que si se sentenciara la nul·litat de l’ERO, les indemnitzacions als treballadors podrien arribar a entre 150 i 200 milions d’euros, amb l’obligació de reincorporar a tota la plantilla, que retornaria les indemnitzacions i cobraria els salaris deixats de percebre, a més d’abonar els costos de Seguretat Social.
CGT ha traslladat al Consell la necessitat que l’Advocacia de la Generalitat es pronuncie sobre la proposta de negociació de CGT -que va ser consensuada en el seu moment amb la resta de sindicats- després dels canvis normatius (la nova Llei) i davant el plantejament de la successió d’empreses i l’ampliació de la demanda contra la Corporació. La negociació està oberta a múltiples solucions.
Com a conseqüència de l’ampliació de la demanda contra la Corporació, CGT ha sol·licitat al seu Consell Rector, a través del seu President, que inicie igualment converses amb el sindicat per a intentar arribar a un acord.
Així mateix, CGT sol·licita als grups parlamentaris -davant el silenci mantingut des que se’ls va oferir la negociació d’un acord- una major implicació.
Finalment, CGT agraeix als sindicats que van acordar amb el PP l’ERO d’extinció de RTVV, que hagen reconsiderat la seua postura i s’adherisquen ara a la demanda que CGT va presentar en solitari. El sindicat recorda que la direcció i impuls jurídic de la demanda davant l’Audiència Nacional li correspon a CGT, i adverteix de la necessitat de respectar la seua estratègia jurídica, evitant l’afany de protagonisme mediàtic que podria perjudicar el desenvolupament del procés judicial. En aquest sentit, advertim que l’opció d’ampliar la demanda contra la Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals i plantejar la successió d’empreses estava prevista en l’estratègia jurídica de CGT, i s’ha decidit plantejar-la en el moment jurídicament més adequat.
Federació Local de València CGT
València, 20 desembre 2016