La Secció Sindical de la Confederació General del Treball en la Generalitat Valenciana lamenta el desenllaç de les negociacions amb els sindicats en significar un retrocès per als treballadors. I és que CCOO, UGT, CSIF i Intersindical, que en un principi rebutjaven la mesura d’allargar la jornada laboral del personal de la conselleria dirigida per Mònica Oltra per a què “cobrara més” finalment l’han acceptada. La CGT no sols la rebutja, sinó que en un comunicat assenyala que es tracta d’una proposta “classista” que suposa “menys igualtat i menys inclusió”. La mesura tan sols és obligaròria per a interins i temporals.
Tal i com informa CGT-Generalitat Valenciana en un comunicat “El personal de la Conselleria d’Igualtat, majorment format per dones, és el que menys cobra dins de la Generalitat Valenciana. A la consellera, Mònica Oltra, se li va ocórrer, a principis d’any, pujar la jornada perquè cobrara més el personal”. En realitat, afirma el sindicat “ això no és un augment de salari sinó el que es retribueix és per fer una jornada major. Llavors tots els sindicats vam estar en contra i es va paralitzar la proposta.”
Ara, quan torna a posar-se damunt la taula aquesta proposta inicialment rebutjada de manera unànime, tan sols es troba en contra la CGT. I l’única cosa que ha canviat és l’oferiment de 25 hores de formació anuals “que en la majoria dels casos ni es programaran”, una “venda per part dels sindicats majoritaris”.
L’Acord, si arriba a implementar-se, “suposarà que el personal dels centres d’atenció directa treballaran 16 dies més a l’any. En les Direccions territorials, el personal tindrà, també, major dificultat per a conciliar la vida laboral, familiar i personal”.
CGT conclou que “la Conselleria d’Igualtat i els sindicats pactistes discriminen al personal interí i al que ocupa una plaça temporalment” perquè “només podran triar els titulars de les places, la resta sí o sí veuran incrementada la seua jornada laboral”.
D’altra banda, “és una proposta classista”. El motiu de l’afirmació és que “en realitzar-se mitjançant nova assignació de Complement Específic, eixampla més la diferència salarial entre un A1 i els grups més baixos”.
Finalment, el sindicat explica que “la jornada porta aparellada que el personal estarà obligat a fer una jornada superior quan la Conselleria ho requerisca”. D’aquesta forma, als centres “no es faran noves contractacions o nomenaments de personal perquè s’explotarà a qui ara està en plantilla”.
En definitiva, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “fomenta un increment de jornada quan aqueixa mesura suposa menys igualtat i menys inclusió. Són altres mesures les que fan falta: adequació dels Complements de Destinació, ampliació de les plantilles, etc.”