La Confederació General del Treball informa a més de l’oposició unànime per part del Comitè d’empresa de la contracta de neteja i manteniment de la Ford a Almussafes, a l’acomiadament dels 15 treballadors fixos que realitzaven la seua labor en la planta de motors. La multinacional de l’oval va suprimir, a finals del passat mes de gener, el torn de nit i la mesura va afectar automàticament i sense justificació alguna als empleats amb major antiguitat de la subcontracta
Quasi simultàniament amb l’anunci de Ford que anava a eliminar el torn de nit de la planta de motors, la multinacional Acciona va procedir a l’acomiadament de 15 treballadors fixos que realitzaven la seua labor en eixa mateixa planta.
D’aquesta forma, el passat 22 de gener, Acciona va comunicar, amb data d’efectivitat del 24 de gener, l’acomiadament dels quinze empleats, tots ells amb contractes fixos i amb una considerable antiguitat.
Només un dia després de fer efectius els cessaments, es va produir una reunió d’urgència del Comitè d’empresa d’Acciona en la qual els seus integrants van manifestar “de manera unànime” el rebuig a la mesura presa per l’empresa.
El Comitè, no solament considera en l’escrit que va remetre a la Direcció que els acomiadaments són injustificats, les càrregues de treball que pateix la plantilla d’Acciona es caracteritzen per ser excessives, sinó que assenyala el seu “total desacord amb els criteris adduïts per l’empresa per a la selecció dels treballadors afectats”. Un desacord que es tradueix en l’aprovació de “diferents mesures de pressió” amb l’objectiu d’aconseguir “la readmissió i recol·locació d’aquests companys”.
En aquest sentit, la CGT evidencia que aquest cas suposa un clar exemple del que ve succeint amb les condicions de treball de la gran majoria de la població en l’Estat espanyol: la implacable substitució d’ocupació estable i amb garanties per treballs precaris, pitjor pagats i amb menys drets. L’any 2015, el 92% dels contractes signats van ser temporals. Fets que redunden en les taxes d’atur i en la depauperació de la classe treballadora, la creixent bretxa social i l’exclusió d’amplis sectors.
Així mateix, el sindicat anarcosindicalista recorda l’enorme pes que la multinacional automobilística Ford té com a motor industrial a el País Valencià i el seu paper d’avançament en la imposició de condicions i models socioeconòmics a la classe treballadora valenciana.
Gabinet de Premsa CGT País Valencià
València, 10 febrer 2016