En el marc d’una mobilització estatal, els treballadors eventuals de l’empresa pública Correus protestaran el 28 d’octubre a les 12h en ciutats com Madrid, Pamplona, Santiago de Compostel·la i Oviedo. A València, la concentració tindrà lloc davant la central de la Plaça de l’Ajuntament, mentre que a Alacant el descontentament va quedar ja palés amb una concentració celebrada el dimecres 25. La convocatòria organitzada per la Plataforma d’Eventuals de Correos (PEC) compta amb el suport de la Confederació General del Treball, únic sindicat que no va subscriure l’acord sobre una borsa d’ocupació que discrimina al col·lectiu laboral d’eventuals
La signatura d’una nova regulació de la borsa d’ocupació de Correos ha suposat la indignació d’un col·lectiu laboral nombrós, representa el 23% dels 40.000 empleats, i en moltes ocasions amb una antiguitat important. El passat 23 d’octubre, la direcció de Correos, CCOO, UGT, SL i CSIF van acordar unes condicions inacceptables que perjudiquen clarament als treballadors eventuals.
Així, tal com afirma el Sindicat Federal de CGT en Correos “han venut als eventuals” amb mesures com convocar “la meitat de places que en la borsa de l’any 2012, amb majoria de jornades a temps parcial”, a més de valorar únicament els últims cinc anys d’experiència. El que implica, assenyala CGT “deixar en el camí a milers de treballadors” així com “un colp de gràcia als fixos discontinus després de deu anys d’agressió”.
Així mateix, l’acord aconseguit “sense un mínim de transparència i permetent a l’empresa que no convocara a tota la representació legal dels treballadors” inclou l’obligatorietat que els empleats que opten a un lloc de treball passen per cursos privats impartits per aquests sindicats en lloc d’oferir-los l’empresa gratuïtament per a tot el personal.
D’aquesta forma, CGT-Correos interpreta la mesura com un Expedient de Regulació d’Ocupació indirecta la conseqüència de la qual serà, entre unes altres, el canvi de personal amb més de vint anys d’experiència per empleats de vint anys d’edat, en la línia generalitzada de retallada i vulneració de drets i de precarització de les condicions de treball.