Exigeixen a directius de Canal 9 que aclarisquen un forat de 1.300 milions

0-nou-1El jutjat número 6 de Paterna (L’Horta Oest) ha citat a declarar com a imputats cinc exdirectius de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per la seua gestió al capdavant de Canal 9 i Ràdio 9. El jutjat investigarà, després d’una denúncia del grup Compromís, els possibles delictes d’apropiació indeguda, administració deslleial i malversació de cabals públics, a causa dels quals l’ens autonòmic hauria acumulat un deute de 1.300 milions d’euros.

En concret, les persones citades a declarar són Lola Johnson, Luis Redondo, Lluís Motes, Núria Romeral i José López Jaraba. Dos d’aquestes persones, Romeral i Johnson, van estar al capdavant del gabinet de comunicació de Presidència durant el mandat de Francisco Camps, l’última fins i tot com a consellera.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha explicat que en la denúncia, que pot ser ampliada, es demana investigar fets ocorreguts des de l’any 2010. Al seu judici, la forma d’actuar es resumeix que RTVV assumia el dèficit generat per “excessos” pressupostaris generats per contractacions irregulars o injustificades. I va posar com a exemple una situació anterior: la visita del Papa l’any 2006, investigada actualment per la seua suposada relació amb el cas Gürtel.

Enric Morera ha demanat també que Johnson, actualment secretària autonòmica de Comunicació en Presidència de la Generalitat, siga apartada del procés de concessió de llicències de TDT, i ha augurat que aquest cas pot marcar “un abans i un després” quant a la responsabilitat de la gestió dels diners públics en l’Estat espanyol.

“La gestió de l’empresa l’hem pagada els treballadors”

Des dels treballadors, l’encara president del Comitè d’empresa, Vicent Mifsud, assenyala que l’acció del jutjat ve a confirmar “el que hem mantingut sempre i és que hi havia responsabilitats per com s’havia administrat l’empresa, una gestió que els treballadors estem pagant”.

“Esperem que la Justícia depure responsabilitats, recuperem els diners i es demostre que s’han saquejat les arques públiques”, conclou Mifsud, qui recorda les tesis que van defensar els treballadors: “si hi ha voluntat política, RTVV és recuperable, així que esperem que aquesta instrucció aporte més dades”.

Actualment, hi ha 138 treballadors que continuen en l’empresa: aquells que es queden per a la liquidació, els representants dels treballadors i els de documentació i xarxes, que han de ser assumits per la Generalitat en altres organismes. La resta ja han sigut acomiadats oficial i formalment.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.