El Consell suma problemes : malestar dels funcionaris i tancament dels interrogatoris sense atrapar el filtrador.
La reunió entre el subsecretari de Presidència, Rafael Sánchez Pellejero, i els representants de la Junta de Personal celebrada aquest dimecres va coincidir amb la fi dels interrogatoris als empleats públics que s’havien iniciat dies enrere amb l’objectiu de trobar pistes sobre les filtracions a els mitjans de comunicació.
D’aquesta manera, el Govern valencià suma problemes a compte de l’ ‘ talp ‘ : paralització després de fer públic a la premsa – el inversemblant mètode emprat però no esmena el fort malestar provocat entre els empleats públics . En definitiva, des del Consell sembla haver-se sembrat major descontent entre els funcionaris per unes indagacions de dubtosa efectivitat.
La trobada, en què també va estar present la secretària general administrativa de Presidència , Vicenta Grau, es va allargar durant dues hores en un ambient de tensió fruit de les informacions publicades en els últims dies . A la cita van acudir membres dels sindicats UGT, CCOO, CSIF, Intersindical i CGT.
Segons fonts coneixedores de la reunió, Sánchez Pellejero va informar la Junta de Personal que s’havia procedit a una dotzena d’interrogatoris de forma » voluntària», una qüestió més que discutible per als sindicats.
El subsecretari va subratllar en la reunió que les persones cridades a declarar havien pogut negar i rebutjar ser gravades en àudio i en alguns casos en vídeo. Tot i això, segons ha apuntat, totes elles havien accedit a parlar i van signar la seva declaració.
La Junta ha recalcat que el procés ha provocat » un ambient enrarit entre determinat personal de la Conselleria, que entén que ha estat tractat de sospitós i posada en dubte la seva honorabilitat «.
Per contra, Sánchez Pellejero va afirmar que les mesures adoptades s’han degut a que diversos empleats públics han exigit que es protegís la seva honorabilitat, per la qual cosa s’havia establert aquest mecanisme per » delimitar quines persones no tenen res a veure amb aquest assumpte». A més, va atribuir el «mal ambient » a » qui hagi portat aquesta informació a la premsa».
Les forces sindicals van reclamar a Pellejero que se’ls remetin les conclusions d’aquestes investigacions i que, si es confirma que els funcionaris han actuat correctament, la Generalitat ho comuniqui públicament.
Quant a la designació de l’exdirectora general María Fernanda Sáiz com a supervisora d’aquestes declaracions, fonts sindicals van apuntar que la versió oficial és que la seva elecció es va veure motivada per no trobar integrada en les dependències sota sospita en l’espai temporal que assenyalen els documents filtrats.
En aquest sentit, fonts de la Generalitat han assegurat a aquest diari que, al marge del malestar de la Junta de Personal , la pròpia Grau o la secretària autonòmica de Presidència i Advocada de la Generalitat, Cristina Macías, han mostrat internament el seu desacord amb la aplicació d’aquests interrogatoris.
Font valenciaplaza.com