Membres de CGT s´enfronten a diversos anys de presó per la processó del «Santíssim Cony Insubmís»

Fins a tres anys de presó per convocar la processó del ’Santíssim Cony Insubmís’ i el ’Sant Enterrament dels Drets Sociolaborals’. L’Associació d’Advocats Cristians va portar aquestes manifestacions als tribunals «perquè recreaven processons de Setmana Santa». El Jutjat d’Instrucció número 10 de Sevilla pren declaració aquest dijous a dos membres de la Confederació General de Treballadors (CGT), convocant de les mateixes a l’abril i maig del passat 2014. Com a mostra de suport a tots dos, s’ha convocat una concentració el dijous a les 10.00 hores a la Plaça dels lletrats de Sevilla, al costat dels jutjats.

Els imputats, per ara, són dos: el secretari general de CGT-Sevilla, Miguel Sevillano, i el secretari d’Organització de CGT-Andalusia, Félix Cervera. Els fets concrets es refereixen a una manifestació el 10 abril 2014 pels acomiadaments en Dames i una altra l’1 de maig de 2014 a Sevilla, quan es va passejar l’esmentat «cony insubmís». Els querellants els acusen de presumptes delictes contra els sentiments religiosos (que comporten multes de 8 a 12 mesos) i de provocació a la discriminació, a l’odi ia la violència per motius referents a la religió o creences (amb penes d’un a tres anys de presó i multa de 6 a 12 mesos).

L’esmentada associació querellant recorda que «es recreaven processons de Setmana Santa, escenificades en to de burla», tot això «a ritme de tamborada i presidida pel ’pas’ d’una vagina de plàstic d’un parell de metres d’altura a manera de Verge, portada en camines «. A més, «també es van realitzar proclames com que ’cal cremar la Conferència Episcopal’ o ’La Mare de Déu, també avortaria’», tot això «mentre la manifestació passava per davant de diverses esglésies».

Els advocats cristians indiquen que, «suposadament, l’objectiu de la manifestació era protestar per l’acomiadament discriminatori cap a una dona que treballava en una empresa, així com reclamar la millora dels drets sociolaborals, temes lògics tractant-se d’un sindicat laboral», però » aquestes reivindicacions no tenen res a veure amb l’Església Catòlica, i molt menys justifiquen la seva escarni, mofa i incitació a la violència «.

La defensa, que exerceix l’advocat de CGT i de la cooperativa Jarsia, Luis de Sants, mostra a eldiario.es/andalucía la seva «sorpresa per la utilització banal i basada en interessos polítics predemocràtics del dret penal per part de l’Associació d’Advocats Cristians «. El lletrat comenta que «en els últims anys hem vist com aquesta fosca associació ha estat darrere de mútiples denúncies d’aquest tipus (entre elles la de Leo Bassi) que, lluny de ser delicte, han refermat el dret a la llibertat d’expressió de les manifestacions culturals i polítiques «.

Així mateix, l’advocat opina que «s’intenta enganyar a l’opinió pública ia la ciutadania en una ciutat en la qual la religiositat popular està tan arrelada». «Aquest assumpte no té res a veure amb la religió i s’intenta, mitjançant el Codi Penal, criminalitzar la llibertat sindical i la d’expressió» ja que, segons recorda, «les manifestacions van ser convocades per protestar per conflictes laborals en diferents empreses, sense que el factor religiós tingués res a veure, ni de prop «.

Una «interpretació delirant»

«Una interpretació preconstitucional, com pretén aquesta associació, comportaria al fet que, per exemple, una concentració per exigir la fi de la ’llei antitabac’ en què estiguessin concentrats centenars de persones fumant podria ofendre els sentiments religiosos d’un grup de persones de religió musulmana que estigués en ramadà. O un grup de persones vestides de negre per reinvindicar la mort dels drets socials podria estar ofenent a un grup de hinduistes que sortís d’un funeral en aquest moment. En definitiva, una interpretació penal delirant d’aquest tipus comportaria que molts ciutadans ens poséssim davant d’un jutge imputats per un delicte contra els sentiments religiosos «.

Segons la seva opinió, «els jutges a Espanya tenen sentit comú i és clara una jurisprudència consolidada en la que perquè aquest tipus de delicte es consuma cal que hi hagi un ànim d’ofendre a aquesta religió» i «és clar que en aquest cas es tractava de fets purament laborals i per això ha d’estar fora de l’àmbit del dret penal. En aquesta línia, exigeix ​​»un plus de responsabilitat a aquest tipus d’associacions ja que l’generar una alarma social innecessària, mogudes per interessos ideològics i polítics que alguns mitjans qualifiquen d’ultradreta, i allunyats de la religió, pot provocar precisament el que s’està denunciant i atiar el fanatisme ideològic «.» Tots recordem l’artefacte explosiu que van col·locar al teatre de Leo Bassi arran d’una denúncia d’aquest tipus «, recorda el lletrat.

FONT: CGT ANDALUSIA /DIARIO.ES
http://www.cgtandalucia.org/Miembros-de-CGT-se-enfrentan-a