- Amb una reflexió sobre l’educació, la present edició tindrà lloc des del divendres 5 de juny fins al diumenge dia 7 al Vell Llit del Túria, entre el pont de l’Exposició i el pont de les Flors
“Si volem canviar coses en aquest món hem d’apostar per una altra manera d’entendre l’educació i l’aprenentatge”, asseguren els organitzadors de la 28 edició de la Fira Alternativa de València que arranca aquest divendres al Vell Llit del riu Túria i que es perllongarà fins al diumenge 7 de juny organitzada pel col•lectiu Caleidoscopi. Actuacions musicals i d’entreteniment (Mantequilla voladora, Barrejat, Cuello, Besaravia o Pep Gimeno ‘El Botifarra’), a més de tallers, xerrades, presentacions de publicacions, campanyes ecològiques i parades informatives formen part de l’àmplia oferta d’aquesta Fira per aquest cap de setmana.
“Quin tipus d’educació volem per als nostres filles i fills i com haurien de ser les relacions amb les xiquetes i els xiquets. Hem de desaprendre per tal de tornar als nostres orígens i recuperar la nostra essència més natural”. Aquest és principal punt de debat de la
28a edició de la Fira Alternativa de València que se celebrarà a partir del divendres 5 de juny i fins diumenge dia 7 al Vell Llit del Túria i que estarà localitzada entre el pont de l’Exposició i el pont de les Flors del cap i casal.Des de l’organització de la Fira Alternativa – col•lectiu Caleidoscopi- plantegen la “necessitat” que isquen espais educatius lliures que proposen una relació amb els xiquets, xiquetes i adolescents influenciada pel respecte al seu ritme d’aprenentatge, l’experimentació i la llibertat de decisió. “Si volem canviar coses en aquest món hem d’apostar per una altra manera d’entendre l’educació i l’aprenentatge”, asseguren.
Actuacions musicals i d’entreteniment, tallers, xerrades i parades informativesA la
Fira Alternativa de València també hi haurà, com és habitual, diferents actuacions musicals i d’entreteniment al llarg dels tres dies: Mantequilla voladora, Barrejat, Cuello, Besaravia o Pep Gimeno ‘El Botifarra’ seran alguns dels protagonistes.
A més a més, també hi haurà tallers, xerrades i fòrums, presentacions de publicacions, de campanyes ecològiques i parades informatives de col•lectius socials i artesans i d’alimentació vegetariana, entre d’altres.
L’entitat organitzadora de la Fira Alternativa de València, el col•lectiu Caleidoscopi, va posar en marxa aquest esdeveniment fa 28 anys en entendre que aquest espai era la forma d’expressió i difusió “més genuïna i coherent”.
Des d’aquell moment, han tingut com a objectius donar a conèixer el treball artesanal, l’alimentació vegetariana i ecològica i el pensament crític que es reflecteix a través de les accions de les persones i col•lectius que participen en la Fira, “i tot això sense rebre subvencions ni tindre personal remunerat”, puntualitza Caleidoscopi, que ha fet una crida a la participació dels valencians i valencianes en aquesta nova edició de la Fira Alternativa de València.